Alina Gorghiu (PNL): PSD folosește ilegal marca USL pe afișul electoral

Alina Gorghiu (PNL): PSD folosește ilegal marca USL pe afișul electoral

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că PSD foloseşte ilegal marca „USL” pe afişajul electoral.

Gorghiu arată că mărcile înregistrate la OSIM conțin denumirea alianţei în cuvinte, nu acronimul USL.

Aceasta a declarat că la OSIM au fost înregistrate două mărci, Uniunea Social Liberală – PSD-PNL-PC şi PSD-PNL-PC – Uniunea Social Liberală, nu ca acronime, ci ca denumire întreagă.

„Denumirile celor două mărci aşa cum apar în buletinul oficial industrial conţin Uniunea Social Liberală în cuvinte, şi nu vorbim de acronime. Nu vorbim de acronimul USL pe care ei îl folosesc pe afişajul electoral. Cele două mărci au cu totul alt nume, numele rezultat din denumirea completă a alianţei politice, în niciun caz acronimul USL, folosit pe afişajul din ţară”, a spus Alina Gorghiu, potrivit Mediafax.

Ea a mai explicat că marca USL intitulată Uniunea Social Liberală – USL a fost înregistrată în anul 2011 de către o persoană fizică, dar această marcă nu conţine semnul electoral al alianţei, ci este o marcă verbală, formată doar din denumiri.

„Singura marcă unde apare USL este aceasta, dar titular nu este PSD, este tot USL, toate cele trei mărci pe care le utilizează PSD sunt mărci ale USL. Practic, în momentul în care a fost făcută cesiunea către USL, PSD nu mai are niciun drept asupra mărcilor. În ceea ce priveşte PNL, nu văd să existe vreo denumire, vreo marcă înregistrată cu denumirea USL folosită în mod legal de către PSD”, a mai spus Gorghiu.

„Deci, protocolul USL nu permite niciunui partid, nici PNL să utilizeze sigla USL”, a adăugat Gorghiu.

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`