Twitter a respins solicitările de a deschide o reprezentanță în Turcia din cauza ”climatului investițional” local

Twitter a respins solicitările de a deschide o reprezentanță în Turcia din cauza ”climatului investițional” local
Foto: abcnews.go.com

Responsabili ai Twitter au respins, miercuri, solicitările insistente ale autorităților turce de a deschide o reprezentanță în țara lor, estimând că în acest moment ”climatul investițional” nu este favorabil, relatează AFP.

”Evaluăm oportunitatea de a deschide un birou în funcție de climatul investițional. Decizia de a investi mai mult aici pentru dezvoltarea activităților noastre este direct legată de certitudinea pe care o avem, sau nu, de a ne putea asigura continuitatea serviciului nostru”, a declarat vicepreședintele Twitter, Colin Crowell, la sfârșitul unei vizite de trei zile în Turcia.

În timpul vizitei, delegația companiei americane s-a întâlnit cu mai mulți responsabili turci.

Ei au discutat în special despre tensiunile create în urma deciziei guvernului premierului Recep Tayyip Erdogan de a interzice accesul la rețeaua de socializare pe care au fost difuzate înregistrări ale unor convorbiri telefonice care implică regimul turc într-un vast scandal de corupție.

Ankara a fost obligată să permită accesul la Twitter după o hotărâre a Curții Constituționale din Turcia care a considerat blocarea rețelei ca fiind o măsură ce încalcă dreptul la libera exprimare.

Premierul Erdogan a acuzat săptămâna trecută Twitter și alte rețele sociale de ”evaziune fiscală” în Turcia.

”Avem o filială în Turcia care plătește impozitele necesare, la fel ca multe alte companii care fac afaceri aici”, a replicat miercuri Colin Crowell.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`