Ludovic Orban: Victor Ponta "transformă România într-un stat poliţienesc"

Ludovic Orban: Victor Ponta "transformă România într-un stat poliţienesc"
Foto: evz.ro

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, vineri, la Sibiu, că premierul Victor Ponta „transformă România într-un stat poliţienesc” prin măsurile iniţiate în ultima perioadă, relatează Mediafax.

„Victor Ponta transformă România într-un stat poliţienesc. După ce a negociat ca la talcioc cu Traian Băsescu numirea conducătorilor parchetelor din România, punându-şi omul de casă în persoana domnului Tiberiu Niţu în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ponta şi-a continuat operaţiunea de dobândire a controlului asupra unor puncte strategice ale statului. Deşi se ceartă cu Traian Băsescu, de dimineaţa până seara şi se bălăcăresc ca la uşa cortului, de fapt, Victor Ponta încearcă, încetu cu încetu, să devină un nou Traian Băsescu”, a declarat Orban.

Acesta s-a referit şi la faptul că DGIPI, „unul dintre cele mai importante şi mai ample servicii de informaţii din Romania”, a trecut în subordinea primului ministru şi că majoritatea guvernamentală susţine acum proiectul de lege care prevede trecerea STS în subordinea premierului.

Lucrurile nu s-au oprit aici. PSD a iniţiat un proiect de lege care urmăreşte ca Direcţia Generală de Informare a Armatei să treacă şi ea în subordinea directă a primului ministru, urmând ca şeful DGIA să fie numit direct de primul ministru. La Senat se află în curs de dezbatere un proiect de lege prin care şeful IGPR şi şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră urmează să dobândească rang de secretar de stat. Dar, nu acesta este scopul acestui act normativ, nu promovarea sau înălţarea în rang a şefului Poliţiei, ci, practic, aducerea în subordinea directă a primului ministru atât a Poliţiei, cât şi a Poliţiei de Fontieră”, a subliniat liberalul.

Potrivit lui Orban, Ponta încearcă să-şi subordoneze structurile de „represiune”, după ce și-a făcut ”un guvern personal”.

„După ce şi-a făcut un guvern personal, Ponta încearcă să-şi subordoneze direct tot ce înseamnă Seviciu de Informaţie, Poliţie, adică structura de represiune, structură de autoritate şi am convingerea ca toate aceste proiecte ale domnului Ponta urmăresc să-i crească puterea personală şi să-l transfore într-un mic dictator”, a adăugat Ludovic Orban.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)