Laura Codruţa Kovesi, distinsă cu premiul „Femei curajoase din România” de către Ambasada SUA la București

Laura Codruţa Kovesi, distinsă cu premiul „Femei curajoase din România” de către Ambasada SUA la București

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit premiul „Femei curajoase din România”, din partea Ambasadei Statelor Unite. A fost prima ediţie a festivităţii găzduite de Ambasada americană la Bucureşti, care a celebrat curajul româncelor. Kovesi a fost premiată pentru apărarea statului de drept în ţara noastră.

„Femeile pe care le onorăm au vieţi extraordinare. Acum am marele privilegiu de a înmâna premiul cel mare persoanei nominalizate de noi pentru ediţia din 2014 a premiilor „Femei curajoase din întreaga lume”. Prima femeie şi cel mai tânăr procuror general al României, devenită acum prima femeie procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi a demonstrat curaj extraordinar, luptând împotriva infracţionalităţii şi corupţiei. Sub conducerea sa, procurorii DNA au continuat să investigheze cazuri care ar fi fost de neînchipuit în urmă cu un deceniu”, a afirmat Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA.

Oficialul american  a declarat că procurorul-şef al DNA este „un model” pentru cei care se vor dedica „eforturilor de a asigura dreptatea în societate”.

„Sunt extrem de onorată să fiu nominalizată de către Ambasada SUA ca „femeie curajoasă”, mai ales că distincţia vine de la un partener, susţinător şi prieten pe care România îl are în prezent în ceea ce priveşte democraţia şi statul de drept, dar şi justiţia pe care acestea se intemeiază”, a afirmat Kovesi.

Însărcinatul cu Afaceri al SUA a explicat că distincţia primită de Laura Codruţa Kövesi reflectă şi progresul făcut de statul de drept în România.

„Nu este nicio îndoială că România a făcut progrese în ceea ce priveşte statul de drept şi acesta este şi unul dintre motivele pentru care procurorul-şef Kövesi a primit acest premiu, datorită progreselor nemaipomenite pe care le-a făcut România şi suntem foarte mândri şi mişcaţi de rolul pe care femeile l-au jucat în reformarea sistemului de justiţie din România”, a mai spus Bucther.

Pe lângă procurorul-şef al DNA, au mai fost premiate istoricul Lya Benjamin, pentru dezvăluirile privind Holocaustul din România, poeta şi dizidenta Ana Blandiana, reporterul de investigaţii Ondine Gherghuţ, comisarul şef de poliţie Viorica Marincaş, prima femeie numită şef al unui inspectorat judeţean de poliţie şi ecologista Felicia Ienculescu-Popovici.

Codruța Kovesi, premiată de Ambasada SUA la București

Urmăriți B1TV.ro și pe
`