Peste 100 de persoane au fost duse la audieri în dosarul fraudelor informatice de 20 de milioane de dolari

Peste 100 de persoane au fost duse la audieri în dosarul fraudelor informatice de 20 de milioane de dolari
Foto: B1 TV

Peste 100 de persoane au fost duse la audieri după ce ieri procurorii DIICOT au reuşit să destructureze trei reţele ce se ocupau cu fraude informatice.

Yahturi, maşini de lux, ceasuri si bijuterii, acestea erau principalele obiecte, pe care hackerii români le scoteau la vânzare pe internet. Prețurile erau fără concurență, asa că peste 1000 de americani s-au încrezut în poveștile create, cu multă dibăcie, în jurul anunțurilor postate pe net. Și pentru ca totul să pară cât mai credibil cu putință, obiectele erau scoase la vânzare pe mai multe platforme de comerţ online. În acest fel, în doar doi ani, escrocii au reușit să „vândă” produse inexistente în valoare de aproape 20 de milioane de dolari.

Hackerii făceau parte din trei reţelele, iar mulţi dintre ei mai fuseseră prinşi de procurori, dar erau cercetaţi în stare de libertate.

Desi erau în atentia poliţiei, escrocii virtuali nu s-au oprit. Planurile de afaceri le-au fost date însă peste cap de procurorii DIICOT, care au descins în forta si au adus în fața instanței peste 100 de persoane.

Potrivit jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, printre infractori sunt si doi medici, Laurentiu Adam din Resita și Horațiu Bălănescu din localitatea gorjeană Bumbești-Jiu.

Fraudarea prin intermendiul internetului nu este o ocupație nouă pentru hackerii români. Primele afaceri, de acest fel, au fost descoperite în 2002. La acea vreme, cumpărătorii naivi au fost în stare să creadă anunțuri prin care se vindea un avion de vânătoare MiG la doar 2000 de dolari. Bineînteles că odată daţi banii, asa zisul proprietar nu și-a mai primit aparatul de zbor niciodată.

DIICOT: 100 de persoane duse la audieri pentru fraude informatice

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`