Bacău: Fată de 13 ani, însărcinată, dată dispărută dintr-un centru al Protecţiei Copilului

Bacău: Fată de 13 ani, însărcinată, dată dispărută dintr-un centru al Protecţiei Copilului

Poliţiştii şi autorităţile pentru Protecţia Copilului Bacău au intrat în alertă după ce o fată de 13 ani, care era internată în Centrul Maternal Bacău, a dispărut de două zile din unitatea unde fusese transferată dintr-un centru de plasament, odată ce medicii au constatat că este însărcinată, transmite Mediafax.

„Comportamentul minorei este unul mai rebel, neacceptând nicio autoritate şi fără a se putea adapta la vreun program. Adolescenta obişnuia să părăsească şi centrul de plasament unde era cazată înainte de a ajunge în centrul maternal. Având în vedere că este minoră, au fost anunţate toate secţiile de poliţie din Bacău, inclusiv cea din comuna de domiciliu a familiei adolescentei”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu.

Fata de 13 ani provine dintr-o familie monoparentală, însă mama sa a abandonat-o încă de când era mică, plecând la muncă în străinătate. După ce a fost crescută o perioadă de către o bunică şi o mătuşă, copila a ajuns în grija unui asistent maternal profesionist, dar la care nu a rezistat prea mult timp, motiv pentru care DGASPC Bacău a decis să o interneze într-un centru de plasament pentru copii.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`