Președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, ridicat de procurorii DNA (VIDEO)

Președintele CJ Mehedinți, Adrian Duicu, ridicat de procurorii DNA (VIDEO)

Preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, a fost ridicat de procurorii DNA, de la locuinţa părinţilor săi din Caraş-Severin. Suspectat de abuz în serviciu şi trafic de influenţă, politicianul a fost urcat în duba Poliţiei şi dus la audieri.

Vizaţi de ancheta procurorilor sunt şi funcţionari ai Consiliului Judeţean, dar şi poliţişti.

Potrivit unor surse, printre aceştia se numără chiar şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi. 15 suspecţi au fost ridicaţi şi vor fi aduşi la audieri în acest caz.

La ora transmiterii acestei ştiri, la sediul CJ percheziţiile continuă, în prezenţa lui Adrian Duicu, anchetatorii ridicând documente din birourile aflate la etajul întâi al clădirii, unde se află şi biroul lui Duicu, la acest etaj accesul persoanelor fiind restricţionat.

Potrivit DNA, Adrian Duicu ar fi concesionat un teren din centrul oraşului Orşova la un preţ convenabil către tatăl şefului IPJ Mehedinţi Ştefan Ponea. În schimbul trocului, şeful CJ Mehedinţi spera să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar pe care îl are în instanţă, sora şefului de la IPJ Mehedinţi fiind judecător la Curtea de Apel Craiova.

Procurorii arată că Adrian Duicu e suspectat că ar fi determinat nişte agenţi economici din judeţul Mehedinţi să încheie contracte de publicitate, în condiţii favorabile unui post de televiziune local – KARISMA TV.

Motive pentru care, Secția de combatere a infracțiunilor de corupție a început urmărea penală privind infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, folosirea unor informaţii clasificate în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Aflat la primul mandat de preşedinte al CJ Mehedinţi, Adrian Duicu are, potrivit declaraţiei de avere, o casă şi un teren de 1.000 de metri pătraţi în Orşova, un autoturism, dar şi depozite bancare, investiţii sau împrumuturi care depăşesc 5.000 de euro.

În paralel anchetei demarate de DNA, ANI verifică şi averea acumulată de politician. De altfel, Duicu a fost găsit în conflict de interese de către inspectorii ANI, înainte de alegerile locale din acest an. Ascensiunea baronului PSD a început în toamna anului 1999, în apropiere de alegeri.

Atunci, Adrian Duicu a reușit să preia în contract de franciză una dintre cele mai rentabile stații Petrom din Mehedinți. Pentru a îndeplini minima condiție de franciză, Duicu a apelat la un artificiu: s-a angajat ca vânzator la o benzinărie, iar în scurt timp a devenit patron.

Propulsat de PSD până în vârful Petrom Mehedinți, Adrian Duicu a avansat repede pe linie de partid. De la simplu membru în 1999, baronul PSD a ajuns mai întâi secretar general, apoi președinte executiv și consilier județean, iar apoi președintele al PSD Mehedinți. La ultimele alegeri locale Duicu a preluat frâiele Consiliului Județean Mehedinți.

Aşadar, Adrian Duicu a ajuns la Consiliul Judeţean Mehedinţi, unde au loc cercetările procurorilor anticorupție. Până la această oră, Duicu i-a însoţit locuinţa sa din Topleţ, pe care anchetatorii au percheziţionat-o.

Președintele CJ Mehedinți, ridicat de procurorii DNA

Urmăriți B1TV.ro și pe
`