PNL depune moţiune de cenzură dacă până la 1 mai nu se iau măsuri privind CAS şi profitul reinvestit

PNL depune moţiune de cenzură dacă până la 1 mai nu se iau măsuri privind CAS şi profitul reinvestit
Foto: agerpres.ro

PNL a anunțat că va iniția demersurile pentru depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta 3 dacă până la data de 1 mai nu va introduce măsurile de reducere a CAS cu cinci puncte procentuale și de eliminare a impozitului pe profitul reinvestit.

„De introducerea acestor măsuri depinde introducerea moţiunii de cenzură. Suntem decişi ca, dacă Guvernul Ponta minte în continuare şi nu introduce aceste măsuri cel târziu până la 1 mai, cu termen de intrare în vigoare a scăderii CAS cu cinci punctre procentuale şi renunţarea la profitul reinvest de la 1 iulie, PNL va iniţia demersurile pentru moţiunea de cenzură”, a precizat liderului deputaţilor PNL, George Scutaru, pentru Mediafax.

Acesta a precizat că moțiunea de cenzură va fi introdusă în această sesiune parlamentară în cazul în care Guvernul nu își va îndeplini angajamentele asumate de Guvern în privința celor două măsuri de reducere a fiscalității.

Scutaru a spus că moţiunea de cenzură este un act politic de care opoziţia beneficiază pentru a provoca o dezbatere parlamentară şi pentru a cenzura astfel politicile Guvernului.

„Grupul parlamentar liberal nu va vota acciza pe benzină şi motorină impusă de Guvernul Ponta. Mă refer la OUG 102/2013 care prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru combustibil, dar şi la OUG 111/2013 care prevede intrarea în vigoare a majorării accizei pe combustibil de la 1 aprilie, de astăzi. Facem acest anunţ deoarece proiectul de lege pentru aprobarea acestei Ordonanţe 111/2013 se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor”, a mai spus Scutaru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`