Sorin Oprescu: Sediul consolidat al Primăriei Capitalei va rezista şi unui cutremur de 9,2

Sorin Oprescu: Sediul consolidat al Primăriei Capitalei va rezista şi unui cutremur de 9,2
Foto: obiectiv.info

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că lucrările de consolidare ale vechiului sediu al municipalității sunt făcute după o metodă de pionierat în România, iar clădirea va rezista și unui cutremur de 9,2.

„Este o metodă nouă, pionierat în România, n-avem noi niciun merit, îl au proiectanţii şi, de ce nu, executanţii, însă, după ştiinţa mea, este a doua clădire din România care este astfel consolidată, prima fiind un corp al ASE-ului”, a declarat, miercuri, Sorin Oprescu, potrivit Mediafax.

Lucrările la sediu se fac în două etape, prima având în vedere consolidarea infrastructurii şi punerea clădirii în siguranţă, iar cea de-a doua, modernizarea şi reabilitarea imobilului, precum şi mansardarea acestuia. În urma mansardării, va fi obţinută o suprafaţă suplimentară de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

Oprescu a precizat că prima etapă este finalizată în proporţie de 90 la sută, termenul de finalizare fiind 30 aprilie 2014. Costul lucrărilor din această etapă se ridică la 57.372.033 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`