CCR analizează pe 19 martie cererea de renunțare a sesizării făcute de Ponta privind un conflict cu președintele Băsescu

CCR analizează pe 19 martie cererea de renunțare a sesizării făcute de Ponta privind un conflict cu președintele Băsescu

Judecătorii Curții Constituționale vor analiza pe 19 martie sesizarea făcută de premierul Victor Ponta, care a reclamat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și președinte, anunță B1 TV.

Ulterior, premierul a făcut o cerere de renunțare la sesizarea făcută, însă judecătorii CCR trebuie să ia act de această cerere în cadrul unei ședințe.

Sesizarea a făcut-o premierul atunci când șeful statului a refuzat să-și exercite atribuțiile potrivit articolului 85, aliniea 2 și 3 din Constituție, în contextul în care Băsescu avertizase că nu va învesti Guvernul Ponta 3 fără un nou program de guvernare.

Art. 85 din Legea fundamentală prevede: ‘(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. (3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`