Antonescu, către Ponta, în Parlament: Nu e chiar o plăcere să facem afaceri. Noul Guvern, format din litere, depozite de traseişti, PNL votează împotrivă (VIDEO)

Antonescu, către Ponta, în Parlament: Nu e chiar o plăcere să facem afaceri. Noul Guvern, format din litere, depozite de traseişti, PNL votează împotrivă (VIDEO)
Foto: B1 TV

Crin Antonescu a anunțat, marți, că PNL va vota împotriva noului Guvern al lui Victor Ponta.

”Nu e prima tentativă de investire a unui Guvern. Nu e prima oară când vorbesc din postura de membru al opoziției și totuși ceva nou există. L-am ascultat pe premier spunându-ne aceleași vorbe ispititoare din 2012. Înțeleg că sunt oameni, parlamentari, partide, cetățeni, tentați să le creadă. În orice caz, PNl și eu nu le mai putem crede pentru că le-am crezut o dată, le-am invesitit cu toată încrederea”, a declarat Antonescu.

”Nu putem astăzi oricât am avea de-a face cu aceeași persoană, oricât ar fi de neschimbat un program de guvernare să îl credem. PNL nu va da votul acestui Guvern reformulat. Va vota împotriva sa din trei mari motive. În primul rând, deși nu se încalcă niciun art al Constituției, dacă guvervul primește votul va fi un guvern legal, va fi un guvern profund ilegitim din punct de vedere electoral și politic. în decembrie 2012 electoratul României a făcut un lucru extraordinar și pentur prima dată din 1990 au dat unui actor politic mai multe mandate decât majoritatea necesară în Parlament. pe acest program s-a întemeiat pretenția legitimă a lui Ponta și a noastră de a impune și președintelui României și opiniei publice românești desemnarea lui Ponta ca prim-ministru și constituirea Guvernului USL”, a arătat liderul PNL.

”Nu uit că și noi am primit parlamentari din alte partide. Traseismul parlamentar redevine decisiv în a impune guverne împotriva votului dat de cetățeni. Încă un lucru foarte grav din regimul Băsescu este pus în practică. Deși ni se spune că programul a rămas același, știm despre intențiile de a respecta acest program. Am impiedicat o mărire inacceptabilă de taxe cu așa numita taxă de solidaritate, am împiedicat legea amnistiei, am împiedicat trecerea legii Roșia Montană în formula cumpărata de Gold Corporation, am împiedicat ca poliția și marile porturi să nu treaca acolo unde nu au ce căuta”, a precizat liberalul.

”Știm toți că acesta este un guvern PSD cu ajutorul necesar al UDMR. Restul sunt litere, fantome, depozite de traseiști. PSD își asumă guvernarea României”, a continuat Antonescu.

”Așa numita criză Iohannis a avut drept miză controlul de un anumit tip asupra ministerului de Interne. Vorbim de stat de drept: noi nu am înțeles prin asta negocierile pentru procurori. Legea amnistiei este secretul noii majorități”, a mai spus el.

”Vă rog, încetați cu lucruri care nu sunt demne. Încetați să spuneți că așteptați să ne întoarcem la guvern. Acceptați că există și onoare”, s-a adresat Antonescu lui Victor Ponta.

„După ce am avut cinstea să vă asigur că vom vota împotriva acestui Guvern, permiteţi-mi, domnule prim-ministru şi colegi parlamentari din PSD, mulţumindu-vă pentru colaborarea noastră în aceşti ani – nu aş spune chiar că e o plăcere să facem afaceri cu dumneavoastră – dar trebuie totuşi să vă mulţumesc”, le-a spus Antonescu social-democraţilor.

 
Antonescu: Noul Guvern, format din litere, depozite de traseişti

Urmăriți B1TV.ro și pe
`