Mihai Stoica, din Turcia: Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsă, contează ce ordine se primesc

Mihai Stoica, din Turcia: Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsă, contează ce ordine se primesc
Foto: libertatea.ro

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a postat, marţi, pe contul său de Facebook, un mesaj referitor la pedeapsa cu închisoarea primită în Dosarul transferurilor. 

El acuză faptul că judecătorii primesc ordine să-l condamne, fără ca procurorii să fi cerut acest lucru.

„Ce contează dacă procurorii nu cer pedeapsa, contează ce ordine se primesc. Mulţumesc, România…”, a scris Stoica, pe contul său de Facebook, din localitatea Belek.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. (Detalii AICI)

La ultimul termen de judecată al dosarului, procurorul anticorupţie concluzionase, în cazul lui Mihai Stoica, că faptele incriminate sunt prescrise, conform noului Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie.

Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători, inclusiv pe Mihai Stoica.

Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care, în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare. Mihai Stoica a primit atunci patru ani de închisoare cu executare.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care, în 20 mai 2013, a decis să trimită dosarul, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, aceasta luând, marţi, o decizie definitivă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`