Soarta USL, pe masa PNL: Delegația Permanentă a liberalilor a discutat o rezoluţie pentru ieşirea din Guvern, în care se cere demisia lui Ponta

Soarta USL, pe masa PNL: Delegația Permanentă a liberalilor a discutat o rezoluţie pentru ieşirea din Guvern, în care se cere demisia lui Ponta

UPDATE 21.45: Delegația Permanentă a PNL a terminat ședința în care a dezbătut soarta USL.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finalul ședinței, că a votat împotriva ieșirii de la guvenare, adăugând că rămâne să se gândească „ce mai este de făcut”.

UPDATE 20:50: Liderii PNL discută, marţi, în şedinţa Delegaţiei Permanente, un proiect de rezoluţie în patru puncte, care urmează să fie supus votului, privind ieşirea de la guvernare a PNL, în text fiind solicitată demisia premierului Victor Ponta.

Proiectul de rezoluţie dezbătut de conducerea PNL prevede ieşirea de la guvernare, demisia în bloc a miniştrilor PNL şi a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta şi poziţia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, proiectul prevede şi libertatea aleşilor locali de a negocia majorităţi la nivelul consiliilor judeţene şi a consiliilor locale fără restricţii de la centru.

UPDATE 20.25: Liberalii discută în cadrul Delegației Permanente a PNL despre demiterea Marianei Câmpeanu de la Ministerul Muncii.

UPDATE 20.10: Delegația Permanentă a PNL a decis excluderea senatorului Sorin Ilieșiu din partid.  (Detalii AICI)

Liderii PNL s-au reunit, marți seară, la Palatul Parlamentului pentru a decide soarta USL, respectiv eventuala ieșire de la guvernare a liberalilor.

Crin Antonescu a declarat că l-a sunat pe Victor Ponta şi l-a întrebat dacă PSD este dispus la convocarea Camerelor pentru a se merge „pe formula stabilită”, iar premierul a răspuns negativ, liberalul precizând că, astfel, situaţia se va tranşa în şedinţa liderilor PNL.

”Am apreciat foarte mult prestaţia mediatică. Nu am înţeles exact care era mesajul. L-am sunat pe premier şi l-am întrebat dacă sunt date noi. Mi-a spus că nu, astfel că mi-am dat seama că această intervenţie a fost un eveniment teatral. Această situaţie nu mai poate fi prelungită. Într-un fel sau altul vom pune punct în această seară. Toate răspunsurile la toate întrebările, vi le vom da la finalul şedinţei, a spus Antonescu, înainte de intrarea la şedinţa PNL”, a spus Antonescu.

Și prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis a declarat că afirmațiile lansate de Victor Ponta cu puțin timp înainte de începerea ședinței „nu au adus nicio noutate”.

„Am văzut mesajul premierului, nu aduce în esenţă nimic nou”, a spus Iohannis.

El a menţionat că preşedintele PNL va prezenta situaţia de la guvernare, iar rezultatul discuţiilor dintre liderii PNL se va vedea la finalul şedinţei.

„Nu am discutat nici ieri nici azi cu premierul”, a mai spus Iohannis.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, totodată, că liberalii s-au reunit pentru a-și susține „angajamentul și onoarea”.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat, că regretă „sincer şi mult de tot” faptul că USL pare a se destrăma, el arătând că PNL a decis să voteze în Senat ca un partid de opoziţie în condiţiile în care a considerat că USD are o altă alianţă politică cu UDMR.

„Cu o oră înainte de votul final – şi până în acea oră PNL a votat ca membru al USL – domnul senator Ilie Sârbu a făcut declaraţii prin care a spus că USD are deja o majortate şi că oricum se discută ca UDMR să vină la guvernare. În acel moment, am considerat că s-a creat o altă majoritate, o altă alianţă şi am votat în consecinţă, adică am votat ca un partid de opoziţie. Lucrul acesta nu trebuie să surprindă”, a spus Haşotti.

Antonescu: L-am întrebat pe Ponta dacă sunt dispuşi să mergem pe formula stabilită, a spus „Nu”

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`