Ciocniri între manifestanţi şi poliţie la Kiev (VIDEO)

Ciocniri între manifestanţi şi poliţie la Kiev (VIDEO)
Foto: B1 TV

Ciocniri între manifestanți și poliție au izbucnit marți în apropierea Parlamentului de la Kiev.

Incidentele au loc în timp ce Parlamentul examinează o reformă constituțională ce reduce competențele prezidențiale, relatează AFP.

Poliţia a folosit grenade asurzitoare şi a tras cu gloanţe de cauciuc în manifestanţi.

Asta după ce protestatarii au aruncat cu pietre în cordonul de polişti ce înconjoară Parlamentul.

Manifestanţii au preluat controlul asupra sediului Partidului Regiunilor, care este invadat de fum şi unde sunt semnalate mai multe incendii.

Înainte de aceasta, confruntări s-au produs nu departe de clădirea Radei Supreme (parlamentul unicameral), reunită pentru examinarea unei reforme constituţionale care să prevadă reducerea prerogativelor prezidenţiale în favoarea parlamentului.

Acestea sunt primele ciocniri care au loc la Kiev după confruntările de la sfârşitul lunii ianuarie, în urma cărora patru persoane au murit şi peste 500 au fost rănite.

Mii de manifestanţi s-au oprit la câteva sute de metri de clădirea Parlamentului de la Kiev, apărată de trupe ale Ministerului de Interne şi de forţele speciale.
Participanţii la protestele din Piaţa Maidan, cupată de aproape trei luni de manifestanţii anti-Ianukovici, încearcau să evite o confruntare directă între manifestanţii radicali şi forţele de ordine.

„Obiectivul nostru este încercuirea Parlamentului sau blocarea lui, pentru a nu le permite deputaţilor să numească un premier rus”, a declarat Andrei Parubi, deputat din partea partidului Batkivşcina, formaţiunea fostului premier Iulia Timoşenko.

Ciocniri violente între protestatari şi poliţişti la Kiev


 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`