Cutremur de 7,8 în Oceanul Pacific. Alerta de tsunami din Noua Zeelandă a fost anulată

Cutremur de 7,8 în Oceanul Pacific. Alerta de tsunami din Noua Zeelandă a fost anulată
Foto: iploiesti.ro

Un seism cu magnitudinea de 7,8  a avut loc, joi, în Oceanul Pacific, în aproprierea insulelor Kermadec, o alertă de tsunami fiind emisă în Noua Zeelandă, care a fost anulată după aproximativ o oră, conform Institutului american de Geofizică, citat de NBC News. Autorităţile neo-zeelandeze au avertizat populaţia să nu intre în apă, precizând că vor fi curenţi foarte puternici.

Insulele Kermadec se află sunt în general nelocuite cu excepția unei stații meteo și a unui hostel destinat cercetătorilor din Noua Zeelandă. Acestea se află la o distanță de peste 350 de kilometri de prima insulă majoră, Tonga.

Insulele Kermadec se află la circa 900 de kilometri de Noua Zeelandă.

Un cutremur cu o astfel de magnitudine are potenţialul de a produce un tsunami devastator care poate atinge în câteva ore coastele situate în apropierea epicentrului„, anunţă Centrul pentru alerte de tsunami din Pacific, citat de AFP.

Orașul neo-zeelandez Christchurch se află încă în reconstrucție după seismul devastator din 22 februarie. Atunci, 181 de persoane au murit, printre care și o româncă, profesoară de engleza. La mai puțin de patru luni de la seismul devastator, un alt cutremur a zguduit Noua Zeelandă, pe 14 iunie. 45 de persoane au fost grav rănite, iar un bătrân și-a pierdut viața.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`