Prima ieșire a fostului șef FMI după ce a fost eliberat din arest. Vezi unde a fost Strauss-Kahn

Prima ieșire a fostului șef FMI după ce a fost eliberat din arest. Vezi unde a fost Strauss-Kahn

Dominique Strauss-Kahn se bucură din nou de libertate. Imediat după ce a scăpat de arestul la domiciliu, a mers în oraş cu soţia lui şi au luat masa la un restaurant din New York.

A fost prima ieşire a fostului şef al FMI după ce justiţia americană l-a eliberat pe proprie răspundere. A ieşit zâmbitor din restaurantul în care a luat cina cu soţia lui, jurnalistul francez, Anne Sinclair, dar a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor.

Strauss-Kahn şi soţia sa au luat cina într-un separeu al luxosului restaurant din cartierul Manhattan, împreună cu doi prieteni şi totul la numai câteva ore după ce judecătorul Michael Obus i-a ridicat arestul la domiciliu. Anchetatorii au stabilit că femeia care îl acuză de agresiuni sexuale a oferit o descriere „eronată” asupra evenimentelor. Tabloidul american New York Post scrie că femeia care îl acuză de agresiuni sexuale pe fostul director al FMI ar lucra şi ca prostituată pentru clienţii hotelului.

Întreg scandalul a dus şi la demisii la nivel înalt în Poliţia din Manhattan. După aflarea deciziei procurorului, Lisa Friel, şeful Secţiei anchete privind agresiuni sexuale a părăsit funcţia.

Strauss Kahn poate acum să se plimbe în voie, dar nu poate părăsi America. Pe numele său este deschis în cotinuare un dosar în care este anchetat pentru agresiune sexuală asupra unei cameriste. Imediat după declanşarea anchetei, şeful FMI, la acea vreme, a fost arestat. Iar pentru a scăpa de după gratii pe timpul anchetei a plătit 6 milioane de dolari. Bani pe care îi va primi acum înapoi.

Dominique Strauss-Kahn a mers la restaurant după eliberarea din arest

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_8406').select();" id="embed_text_8406" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`