Avertizare MAE pentru românii care merg în Ucraina: Să se evite zonele cu manifestații și să nu se participe la astfel de acțiuni

Avertizare MAE pentru românii care merg în Ucraina: Să se evite zonele cu manifestații și să nu se participe la astfel de acțiuni

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezența în zonele în care se desfășoară manifestații şi să nu participe la aceste acţiuni.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se deplasează pe teritoriul Ucrainei să evite prezența în zonele în care se desfășoară manifestații. Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu victime, MAE recomandă cetăţenilor români să nu participe la aceste acţiuni, în caz contrar riscând să fie pedepsiţi în conformitate cu noua legislație în vigoare de la 22 ianuarie 2014”, se arată într-un comunicat publicat miercuri seară de MAE.

Printre zonele menționate se numără Piața Independenței din Kiev, bulevardul Hresciatik și stadionul Dinamo, dar și alte localități unde se pot organiza proteste.

Avertizarea MAE vine după ce cinci protestatari au murit în confruntările cu forţele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alţi aproximativ 300 au fost răniţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`