Posibilă cauză a prăbușirii avionului în munții Apuseni: Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol încercând să dezghețe aeronava (VIDEO)

Posibilă cauză a prăbușirii avionului în munții Apuseni: Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol încercând să dezghețe aeronava (VIDEO)
Foto: alba24.ro

Copilotul avionului prăbuşit le-a povestit medicilor că pilotul Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol pentru că voia să dezgheţe aeronava. Variantă confirmată şi de preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu care a declarat că Iovan a cerut permisiunea să coboare aparatul de zbor la 2.100 de metri altitudine.

Înainte de a fi transportat la spital, copilotul le-a povestit medicilor ce s-a întâmplat la bordul avionului cu câteva minute înaintea dezastrului.

La un moment dat aripile au început să se formeze gheaţă pe aripi, au încercat să degiverze aripile, au pierdut din altitudine, au ieşit din plafonul de ceaţă, şi în secunda în care au ieşit din plafonul de ceaţă, au văzut un vârf de brad şi de acolo au căzut.

Preşedintele Romatsa, Aleodor Frâncu, a declarat că pilotul a coborât la 2.100 de metri, o altitudine mai mică decât cea normală.

”În legătură cu colegul iovan, a început o cobărâre pentru că exista acest fenomen de givraj în zonă. A mers la o zonă unde avea şi o vizibilitate mai bună şi o temperatură mai ridicată. Ultima discuţie a fost coborârea în sistem vizual. Condițiile meteo erau de aşa natură că putea să apară givrajul. Ultima dată a cerut un nivel de 8000 de picioare”, a declarat Frâncu.

Specialiştii spun că există două operaţiuni de dezgheţare a unei aeronave. Prima are loc înainte de delocare, iar cea de-a doua în timpul zborului.

”Aeronava este prevăzută cu sisteme de îndepărtare a gheţii, în zonele sensibile, adică bordurile de atac sau zonele de prim contact a aripilor, a supraf portante cu fileurile de aer. Cu siguranţă un avion care pleacă cu gheaţă la bord până nu ajunge în aer plat nu va scăpa de acea gheaţă”, a afirmat Sergiu Habago.

Cauzele prăbușirii avionului

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:19 - Tribunalul București spune că numele străzii Mircea Vulcănescu trebuie schimbat. Judecătorul: Vulcănescu a participat la problema finanțării armatei germane
16:17 - Motivul pentru care o tânără a fost refuzată la un interviu de angajare: „Dacă vă întrebați cum arată piața muncii în acest moment e de ajuns să vă uitați la ochii mei umflați de plâns”
15:58 - Kovesi, în fața studenților din Iași: Cei care spun că vor pacea, în tot acest timp iau cu forța ceea ce nu le aparține / Ura și agresivitatea nu ar trebui să ne ghideze în alegerile pentru țara noastră atât de frumoasă
15:58 - Ionel Corbu, procurorul care a instrumentat dosarul 10 august, a fost chemat din rezervă de președintele Klaus Iohannis. Surse: Ar urma să ajungă la STS (VIDEO)
15:55 - Explozie puternică într-un bloc din Codlea, Brașov. Un bărbat se află în stare gravă
15:51 - Călin Bota (PNL), după ce Klaus Iohannis a convocat CSAT: „SRI și SIE ar fi trebuit să-l informeze pe președintele României, și nu doar pe el, legat de toate aceste evenimente din ultima perioadă” (VIDEO)
15:42 - Newsweek: ALERTĂ! O nouă escrocherie îi lasă pe români fără bani. Cât de ușor sunt atrași în cursă? Cum scapi?
15:32 - Trei persoane au încercat să ascundă droguri în ghiozdanul unei fetițe. Cum au fost prinși
15:32 - Petru Movilă: Călin Georgescu, un mitoman, un mare șarlatan, nici măcar n-a avut decența să facă o campanie electorală la vedere, pentru că nu avea ce să spună (VIDEO)
15:24 - Iohannis convoacă joi CSAT-ul pentru „analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral”