Cătălin Predoiu: PDL va organiza un miting de protest față de propunerile și declarațiile liderilor USL

Cătălin Predoiu: PDL va organiza un miting de protest față de propunerile și declarațiile liderilor USL

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a anunțat, luni, că partidul său va organiza până la sfârșitul lunii ianuarie un miting de protest față de propunerile și declarațiile liderilor USL care vizează subminarea justiției și a statului de drept.

„Am decis să organizăm un miting de protest faţă de propunerile, faţă de toate declaraţiile premierului şi preşedintelui Senatului care tind la subminarea justiţiei şi a statului de drept. Mitingul va fi organizat până la sfârşitul lunii ianuarie”, a precizat Predoiu în urma ședinței Biroului Permanent al PDL.

Potrivit acestuia, PDL își menține poziția de a respinge orice proiect de lege privind administierea şi graţierea care să favorizeze corupţii şi este gata să treacă la forme de protest.

„Dacă vor veni cu legea adminstiei în Parlament, vom face mitinguri, vom picheta sediile lor, dacă e nevoie ne vom retrage de la dezbaterile din Parlament”, a arătat Predoiu.

De asemenea, prim-vicepreședintele PDL a afirmat că în cadrul ședinței BPN s-a discutat despre faptul că partidul va adopta orice măsură pe care o va socoti tactic, de la caz la caz.

„Dincolo de mitinguri, protest în Parlament, dacă e nevoie ne retragem fără limită de timp din Parlament, orice formă o vom stabili de la caz la caz, dar vom face un război total şi extrem faţă de USL pentru că depăşeşte limita de funcţionalitate a statului român”, a spus Predoiu.

Liderul PDL a adăugat că USL nu serveşte intersele românilor şi vrea să facă praf Constituţia.

„Pentru că ai 70% faci praf Constituţia, faci praf Codul electoral, faci praf justiţia şi statul de drept, faci praf România”, a mai spus Predoiu.

Conform lui Predoiu, PDL cere Uniunii Social Liberale dezbateri cu opoziția și societatea civilă privind descentralizarea, reforma electorală și constituțională.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`