Guvernul japonez a început restricţionarea consumului de eletricitate

Guvernul japonez a început restricţionarea consumului de eletricitate
Vineri dimineaţă a început decizia guvernului japonez de a restricţiona consumul general de eletricitate în estul ţării, cu scopul de a preveni producerile de pene de curent, având în vedere faptul că centrala...

Vineri dimineaţă a început decizia guvernului japonez de a restricţiona consumul general de eletricitate în estul ţării, cu scopul de a preveni producerile de pene de curent, având în vedere faptul că centrala nucleară de la Fukushima încă este avariată, informează AFP.

Astfel, cei mai mari consumatori, fabrici, clădiri de birouri, universităţi şi magazine din regiunea Tokyo, vor reduce cu 15% consumul de curent electric faţă de anul trecut.

În cazul în care decizia va fi încălcată consumatorii vor primi amenzi de până la un milion de yeni (124.000 de dolari), potrivit unui reprezentant al Ministerului Comerţului.

Companiile Honda Motor Co., Nissan Motor Co. Şi Fuji Heavy Industries Ltd. Au decis să-şi înceteze activităţile o zi pe săptămână, respectiv joi, în timp ce Toyota Motor Corp. va opri lucrările vineri. Uzinele companiilor care vor fi închise joi şi vineri vor avea program sâmbătă şi duminică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`