Israel: Peste 10.000 de imigranți africani au încercuit Parlamentul, protestând față de politica în domeniul imigrației

Israel: Peste 10.000 de imigranți africani au încercuit Parlamentul, protestând față de politica în domeniul imigrației
Foto: reuters.com

Peste 10.000 de africani, solicitanți de azil, ce au pătruns în mod ilegal în Israel, au încercuuit, miercuri, sediul Parlamentului de la Ierusalim, protestând față de politica în domeniul imigrație a Guvernului, potrivit poliției locale, citată de AFP.

„Peste 10.000 de manifestanţi s-au adunat, cu autorizaţia poliţiei, în calm, în faţa Knessetului (Parlament)”, a declarat Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al forţelor de ordine.

„Poliţia este prezentă în forţă, pentru a asigura ordinea”, a adăugat el.

Preşedintele Parlamentului Yuli Edelstein a interzis intrarea în Knesset a patru reprezentanţi ai manifestanţilor, care au fost invitaţi la o întâlnire de către deputaţi.

Într-un comunicat, Edelstein şi-a justificat decizia afirmând că vrea, astfel, „să evite provocări susceptibile să degenereze în violenţe şi tulburări”.

Manifestanţii, originari în principal din Eritreea şi Sudan, au manifestat paşnic, scandând în limba engleză „Suntem refugiaţi, avem nevoie de protecţie”.

Protestatarii denunţă refuzul autorităţilor de a le examina cererile de azil şi plasarea în retenţie a sute de solicitanţi.

Ei s-au lovit de un refuz din partea premierului israelian Benjamin Netanyahu, care le-a transmis că manifestaţiile nu vor „ajuta la nimic”.

Potrivit unei legi adoptate la 10 decembrie, imigranţii clandestini pot să fie plasaţi într-un centru de retenţie pentru o perioadă de până la un an de zile, fără proces.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`