Nereguli descoperite la ASPA privind cheltuirea banilor publici

Nereguli descoperite la ASPA privind cheltuirea banilor publici
Foto: baricada.ro

Noi dezvăluiri în dosarul morţii lui Ionuţ Anghel, copilul de numai 4 ani care a murit după ce a fost sfâşiat de câini. Jurnaliştii de la SursaZilei.ro scriu că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București au constatat nereguli în cheltuirea banilor și un prejudiciu de cel puțin 1 milion de euro la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, instituție subordonată direct Primăriei Capitalei, condusă de Sorin Oprescu. Dosarul a fost trimis procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii au verificat maniera în care Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, instituție aflată în subordinea Primăriei conduse de Sorin Oprescu, a cheltuit banii publici.

Jurnaliştii Sursazilei scriu că, în urma verificărilor, anchetatorii au descoperit  un prejudiciu de cel puțin 1 milion de euro. În aceste condiţii, dosarul a fost trimis la Direcția Națională Anticorupție.

Surse apropiate anchetei susţin că dosarul privind modul în care au fost cheltuiți banii din bugetul ASPA a fost declinat DNA, la data de 4 octombrie 2013.

„După moartea lui Ionuț Anghel, procurorii au deschis un dosar privind situația contabilă și modul cum au fost cheltuiți banii la ASPA. Președintele ASPA, Răzvan Băncescu, a fost audiat pe această temă, după care dosarul a fost declinat la DNA. Există suspiciuni de corupție asupra conducerii ASPA. De asemenea, există suspiciuni că bugetul ASPA a fost fraudat cu peste 1 milion de euro”, potrivit acestor surse.

Ionuţ Anghel a murit în 2 septembrie, sfâşiat de câinii maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2 al Capitalei. Sfâșiați de durere și revoltați de indiferența autorităților, părinții lui Ionuț au anunțat imediat că își vor căuta dreptatea în justiție.

Prima reacție a șefului Autorității pentru Protecția Animalelor a fost să arunce responsabilitatea la Primăria Sectorului 2, iar a primarului general Sorin Oprescu să se ascundă de jurnaliști și de oamenii care îi cereau socoteală. Ulterior, edilul Sorin Oprescu a cerut scuze familiei îndurerate şi a promis că va strânge câinii de pe străzi. Deşi Guvernul a aprobat normele metodologice pentru eutanasierea câinilor, edilul nu a recurs la această măsură.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`