Ministerul Sănătății demarează o anchetă la Spitalul din Bacău, după ce un copil a fost legat cu un ham de pat

Ministerul Sănătății demarează o anchetă la Spitalul din Bacău, după ce un copil a fost legat cu un ham de pat
Foto: desteptarea.ro

Ministerul Sănătăţii cere anchetă la Spitalul judeţean de Urgenţă din Bacău. Şi asta dupa ce, în presa au apărut imagini cu un copil mic legat cu un ham de patul unei secţii pediatrice.

Secretatul de stat în ministerul Sănătății Raed Arafat susţine că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la faţa locului.

„Ministerul Sănătăţii face un apel către conducerea Consiliului Judeţean Bacău, în subordinea căruia se află spitalul, pentru a face o evaluare cât mai urgentă şi pentru a începe o anchetă a situaţiei. Ministerul Sănătăţii a luat legătura cu conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Bacău pentru a ajuta la verificarea şi rezolvarea situaţiei prezentate în mass-media. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

De altfel şi directorul unitaţii medicale, Aurelia Ţaga, a declarat, că va declanşa o anchetă internă pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul.

Micuţul a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă şi a fost diagnosticat cu faringo-amigdalită acută, potrivit Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`