MAE: Reacția publică, violentă în limbaj a MAE rus, regretabilă

MAE: Reacția publică, violentă în limbaj a MAE rus, regretabilă

Ministerul român de Externe anunță că este surprins de declarația exprimată în numele ministerului rus de Externe vizavi de comentariile președintelui Traian Băsescu, considerând-o drept regretabilă, se arată într-un comunicat al instituției condusă de Teodor Baconschi.

“Ministerul Afacerilor Externe al României a luat notă cu surprindere de declaraţia exprimată în numele Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, care se referă la unele comentarii ale Preşedintelui României pe teme istorice. Considerăm regretabilă şi lipsită de temei lansarea unei asemenea reacţii publice cu o violenţă de limbaj inacceptabilă, fără o informare completă şi o minimă interacţiune prealabilă în plan diplomatic”, potrivit sursei menționate.

În același timp, ministerul susține că este dispus la dialog cu MAE rus, pentru eliminarea confuziilor sau a potențialelor informații distorsionate ce au stat la baza acestei reacții.

„În acelaşi timp, Ministerul Afacerilor Externe consideră că acest episod nu trebuie să conducă la afectarea dialogului firesc, purtat în termeni de civilitate, care este normal să definească relaţiile bilaterale şi îşi exprimă disponibilitatea pentru dialog cu Ministerul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse pe orice temă de interes bilateral”, conform comunicatului MAE.

Vezi AICI comunicat integral emis de ministerul român de Externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`