Adjunctul IPJ Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită și protejarea activitățiilor infracționale ale unor firme

Adjunctul IPJ Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită și protejarea activitățiilor infracționale ale unor firme

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a adjunctului inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bihor, Ioan Brîndaş, pentru luare de mită şi alte infracţiuni.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de DNA, în perioada ianuarie – noiembrie 2011, Ioan Brîndaş, care avea în coordonare Serviciul de Investigare al Fraudelor (SIF) din IPJ Bihor, a finanţat în mod direct – dintr-un împrumut luat de la un om de afaceri cercetat pentru diferite infracţiuni economice – activitatea comercială a trei societăţi din Oradea, având ca activităţi achiziţii intracomunitare de zahăr, ulei şi alte produse alimentare, şi a perceput în schimb o dobândă foarte mare. Brîndaş a încasat periodic, până în luna septembrie 2013, dobânzi totalizând peste 75.000 euro.

În schimbul foloaselor materiale primite sub forma dobânzilor (cametei) încasate periodic, Brîndaş a protejat activitatea infracţională a celor trei firme pe care le-a finanţat în parte, în condiţiile în care aflase ca firmele erau implicate în circuite evazioniste. Concret, inculpatul nu a luat nici un fel de măsuri la care era obligat în virtutea atribuţiilor de serviciu, cu toate că avea în coordonare directă SIF din cadrul IPJ Bihor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`