Marea Britanie taie ajutoarele sociale pentru imigranți, în primele trei luni de la sosirea în țară

Marea Britanie taie ajutoarele sociale pentru imigranți, în primele trei luni de la sosirea în țară

Marea Britanie înăspreşte regulile de acordare a ajutoarelor sociale pentru cetăţenii altor ţări ale Uniunii Europene, cu mai puţin de două săptămâni înainte de liberalizarea muncii pentru cetăţenii români şi bulgari. Noua legislaţie prevede că persoanele care sosesc în Marea Britanie nu vor beneficia de ajutoare sociale, în primele trei luni.

Autorităţile britanice argumentează că decizia de a înăspri regulile de acordare a ajutoarelor sociale pentru cetăţenii altor ţări membre ale UE a fost luată pentru a preveni abuzurile.
În comunicatul dat publicităţii de Downing Street se precizează că „britanicii care muncesc din greu” au pretenţia îndreptăţită ca imigranţii să se stabilească în Marea Britanie nu numai pentru a profita de sistemul britanic de asistenţă publică şi beneficii sociale. Din acest motiv, Guvernul Marii Britanii adoptă „măsuri directe” pentru reglementarea sistemelor de beneficii sociale şi imigrare, pentru a putea pune capăt culturii ajutoarelor acordate „pentru nimic”.

Comunicatul premierului David Cameron se referă la „accelerarea” aplicării noilor restricţii, al căror scop este de a face Regatul Unit „mai puţin atractiv” pentru imigranţii din UE care „vin aici şi încearcă să trăiască pe spinarea statului”.

La sfârşitul lunii noiembrie, într-un articol publicat în Financial Times, care a stârnit serioase reacţii pe plan internaţional, David Cameron a prezentat pentru prima dată în detaliu planurile Guvernului britanic cu privire la înăsprirea acordării beneficiilor sociale persoanelor care sosesc din alte ţări membre ale Uniunii. În articolul său, premierul Cameron mai scria că cetăţenii UE care sosesc pentru prima oară în Marea Britanie şi care sunt în căutarea unui loc de muncă nu vor avea dreptul nici să solicite imediat ajutorul pentru locuinţă, iar dacă persoanele respective au venit să cerşească şi dacă vor dormi în stradă, acestea vor fi „îndepărtate” şi vor avea dreptul să se întoarcă în Marea Britanie în următoarele 12 luni numai dacă vor putea prezenta motive serioase, ca de exemplu că au un loc de muncă.

Problema reglementării imigrării cetăţenilor UE a devenit o temă de dezbatere politică în Marea Britanie, mai ales cu apropierea datei de 1 ianuarie, când expiră restricţiile accesului pe piaţa muncii a cetăţenilor români şi bulgari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:48 - Ciprian Dobre, despre decizia CCR privind alegerile: „Trebuie să se pronunțe joi, indiferent de discuțiile din CSAT” (VIDEO)
22:38 - A murit Maria Alexandru, una dintre cele mai premiate jucătoare de tenis de masă ale României
22:26 - Un bărbat care falsifica pașapoarte românești a fost reținut la Kiev. Ce sumă cerea pentru document
22:21 - India și Nepal au interzis total platforma TikTok. Platforma a fost criticată pentru modul în care gestionează conținutul politic
22:08 - Mihai Fifor: “Nu cred că s-a sesizat Klaus Iohannis, ci bănuiesc că există o informare care are, totuși, consistență, de vreme ce președintele a convocat CSAT” (VIDEO)
21:59 - Fiul prințesei moștenitoare a Norvegiei, acuzat pentru a treia oară de agresiune sexuală. Ce s-a decis în cazul lui
21:51 - Kathleen Kavalec, prima reacție după primul tur al alegerilor prezidențiale: „Este clar că mulți români au votat pentru schimbare”
21:49 - Orașul din România care a intrat în faliment. În urmă cu un deceniu era desemnat cel mai sărac oraș din România
21:38 - Diana Buzoianu (USR): Dacă mâine se anulează acest rând de alegeri, problema este că s-ar putea să ne trezim cu un val al extremismului și mai mare în această țară. Va fi o furie! Va fi, brusc, acest martir care a fost scos din cursă (VIDEO)
21:19 - Influencerul Mădălina Goșoiu a recunoscut că pentru 365 de lei a promovat mesajele lui Călin Georgescu: „Nu știam de acest Călin Georgescu, nu știam cine este”