Incendiu puternic la complexul energetic Turceni. Pagube de sute de mii de euro

Incendiu puternic la complexul energetic Turceni. Pagube de sute de mii de euro

Un incendiu puternic a avut loc marți noapte la complexul energetic Turceni. Coşul unei instalaţii, înalt de peste 100 de metri, a luat foc.Turnul se afla încă în faza de construcţie. Nouă echipaje de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore. Niciunul dintre cei 15 muncitori care lucrau la instalaţie în acel moment, nu a fost rănit.

Incendiul a izbucnit la coşul instalaţiei de desulfurare numărul 6 de la complexul energetic Turceni. 15 muncitori ai unei firme belgiene care lucrau la construirea coşului înalt de 110 metri au fost nevoiţi să fugă după ce izolaţia făcută din materiale pe bază de polipropilenă şi răşină s-a aprins practic instantaneu. Pompierii au intervenit în primă fază cu 3 autospeciale, apoi au mai venit încă 6 echipaje. Incendiul a fost stins după mai bine de două ore, înainte să se extindă şi la alte construcţii din jur.

„Dificultatea intervenţiei a constat în faptul că, după cum am precizat, turnul avea aproximativ 110 metri, incendiul se manifesta undeva între 50 şi 80 de metri înălţime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, căpitanul Mihai Avramescu.

Câteva echipaje de pompieri au rămas toată noaptea în zonă pentru a se asigura că toate focarele au fost lichidate şi că nu mai exista riscul reaprinderii. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită, însă peste 50 de metri din coşul instalaţiei a ars în totalitate.

Deocamdată nu se ştie cifra exactă a pierderilor, însă acestea sunt estimate la câteva sute de mii de euro şi vor fi suportate de firma constructoare.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`