Comisarul european Olli Rehn: Grecia va intra în incapacitate de plată dacă nu va aproba programul de austeritate

Comisarul european Olli Rehn: Grecia va intra în incapacitate de plată dacă nu va aproba programul de austeritate
Comisarul european pentru afaceri economice și monetare, Olli Rehn, a declarat, marți, că Grecia va intra imediat în incapacitate de plată dacă Parlamentul nu va aproba programul de austeritate, conform Reuters....

Comisarul european pentru afaceri economice și monetare, Olli Rehn, a declarat, marți, că Grecia va intra imediat în incapacitate de plată dacă Parlamentul nu va aproba programul de austeritate, conform Reuters.

„Singurul mod de a evita incapacitatea de plată este ca Parlamentul să aprobe programul economic. Acesta trebuie aprobat pentru ca următoarea tranșă din ajutorul financiar să fie eliberată. Pentru cei care speculează în legătură cu alte opțiuni, voi spune clar: nu există un plan B pentru evitarea intrării în incapacitate de plată”, a declarat oficialul European.

Analiștii consideră, în cazul în care Grecia va refuza programul de austeritate, intrarea în incapacitate de plată a statului elen, precum și a undei de șoc pe care ar provoca-o, drept mai dramatică decât falimentul băncii americane Lehman Brothers, din septembrie 2008.

O serie de proteste violente au avut loc, marți, în Atena și Salonic, după ce 15,000 de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva bugetului de austeritate, dezbătut în Parlament.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`