Noi proteste la Kiev: Aproximativ 200.000 de persoane cer demisia guvernului și a președintelui Ianukovici (VIDEO)

Noi proteste la Kiev: Aproximativ 200.000 de persoane cer demisia guvernului și a președintelui Ianukovici (VIDEO)

Ucraina este, din nou, zguduită de proteste. Aproximativ 200.000 de manifestanţi proeuropeni s-au adunat în Piaţa Independenţei din Kiev. Oamenii au cerut demisia guvernului și a preşedintelui Viktor Ianukovici. Acesta a renunţat, în urmă cu două săptămâni, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

Protestele au intrat deja în a treia săptămână, iar manifestanţii îndură cu stoicism oboseala şi frigul, pentru a-şi face auzite nemulţumirile.

Viktor Ianukovici a renunţat, în urmă cu două săptămâni, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeană, existând indicii că ar încerca să apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.Decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente şi o criză politică fără precedent de la fosta Revoluţie portocalie.

Vineri, Viktor Ianukovici a efectuat o vizită în Rusia, unde a discutat cu preşedintele Vladimir Putin despre „parteneriatul strategic” bilateral.

Peste 200.000 de oameni au prostestat la Kiev

Urmăriți B1TV.ro și pe
`