Şapte amenzi şi 15 dosare de ultraj şi port de armă albă, în cazul incidentelor de la Pungeşti

Şapte amenzi şi 15 dosare de ultraj şi port de armă albă, în cazul incidentelor de la Pungeşti

Jandarmii au dus la IPJ Vaslui 22 de protestatari în urma incidentelor care au avut loc sâmbătă, la Pungeşti, dintre care 14 sunt acuzaţi de ultraj şi unul de port ilegal de armă alba, iar ceilalţi şapte au primit amenzi între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publică nedeclarată.

Jandarmeria Română transmite, sâmbătă, că în localitatea Siliştea, judeţul Vaslui, un grup de persoane a distrus gardul împrejmuitor aparţinând unei societăţii private şi a avut un comportament violent asupra forţelor de ordine, relatează Mediafax.

În urma acestor incidente, jandarmii au dus 22 de persoane la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, pentru stabilirea identităţii acestora şi adoptarea măsurilor legale.

Dintre cele 22 de persoane, pentru 14 s-au întocmit actele de constatare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. De asemenea, pentru o altă persoană au fost întocmite acte de constatare pentru port ilegal de armă albă.

Alte şapte persoane dintre cele 22 duse la IPJ Vaslui au fost amendate cu sume între 500 şi 5.000 de lei, pentru participare la o adunare publică nedeclarată, urmată de refuzul părăsirii acesteia la solicitarea forţelor de ordine.

În zona în care au avut loc incidentele au fost găsite mijloace pirotehnice şi incendiare, în acest moment Poliţia verificând aceste aspecte.

Jandarmii au evacuat, sâmbătă după-amiază, zona unde sunt montate corturile şi barăcile improvizate, la Pungeşti, protestatarii fiind scoşi şi îndemnaţi să părăsească perimetrul respectiv.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`