Victor Ponta, pentru Euronews: Nu vor exista diferențe semnificative privind imigranții în UK, de la 1 ianuarie 2014

Victor Ponta, pentru Euronews: Nu vor exista diferențe semnificative privind imigranții în UK, de la 1 ianuarie 2014

Premierul Victor Ponta dă asigurări într-un interviu pentru postul Euronews că Marea Britanie nu va fi invadată de imigranţii români odată cu eliminarea restricţiilor pe piaţa muncii. Ponta a susţinut că de la 1 ianuarie 2014 nu vor exista diferenţe semnificative pentru că românii care se gândeau la emigrare au făcut-o deja.

„Acum, în România, avem nu doar creştere economică, ci şi o rată scăzută a şomajului faţă de media europeană şi, cum spun adesea, chiar mai multe oportunităţi decât în statele vestice membre ale UE. Românii care au dorit să meargă în alte ţări au făcut-o deja şi nu va exista nicio schimbare semnificativă”, a declarat primul ministru.

În plus, Ponta a declarat că este de acord cu intenţia premierului britanic, David Cameron, de a înăspri condiţiile de acordare a beneficiilor sociale pentru imigranţi.

„În această privinţă, mă alătur acestuia, dar şi cancelarului Germaniei şi altor premieri în a spune că este în interesul tuturor europenilor, inclusiv al românilor şi al bulgarilor, să luptăm împotriva celor care profită ilegitim sau abuziv de sistemul de protecţie socială. Voi lupta însă întotdeauna pentru dreptul românilor cinstiţi şi muncitori de a merge în Marea Britanie, Franţa, Germania pentru o viaţă mai bună, o slujbă mai bine plătită, achitând taxe şi fiind parte activă a societăţii”, a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta nu crede în problema imigranților în UK

Urmăriți B1TV.ro și pe
`