Arad: Patru sirieni au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria

Arad: Patru sirieni au fost prinși în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria
Foto: oradestiri.ro

Patru cetățeni sirieni au fost prinși, marți, în timp ce încercau să iasă din țară prin vama Nădlac, ascunși sub remorca unui TIR, relatează Mediafax.

La ieșirea din țară, polițiștii de forntieră de la Nădlac au verificat un automarfar condus de un cetățean grec care, conform documentelor, transporta coli de aluminiu din Bulgaria pentru o firmă din germania. Sub recomrcă au fost descoperiți patru imigranți.

Paleţii erau decupaţi în mijloc, iar la control se puteau observa doar marginile din lemn, nu şi persoanele ascunse. Cu ajutorul aparaturii speciale de verificare, s-a depistat că în mijlocul paleţilor, în locaşurile special amenajate, se aflau patru bărbaţi„, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Adelina Limban.

În urma verificării identităţii migranţilor, s-a constatat că aceştia provin din Siria şi au vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, ei încercând să ajungă în Spaţiul Schengen în mod ilegal.

În prezent, cetățenii sirieni sunt cercetați penal pentru tenativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului grec i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`