Germania îndoliată de E.coli: „Bacteria ucigașă” a provocat 42 de decese

Germania îndoliată de E.coli: „Bacteria ucigașă” a provocat 42 de decese
Epidemia cauzată de „bacteria ucigașă” E.coli a provocat noi victime în Germania, bilanțul ajungând la 43 de decese la nivel european, anunță Mediafax. Singura victimă provocată de contaminarea cu...

Epidemia cauzată de „bacteria ucigașă” E.coli a provocat noi victime în Germania, bilanțul ajungând la 43 de decese la nivel european, anunță Mediafax.

Singura victimă provocată de contaminarea cu periculoasa tulpină E.coli care a murit în afara Germaniei este o femeie din Suedia, a precizat Institutul Federal Robert Koch.

Epidemia, provocată se pare de consumul de semințe germinate contaminate cu E.coli, a cauzat peste 3.800 de îmbolnăviri, în 16 țări, 860 de cazuri fiind deosebit de severe, a anunțat joi Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a precizat că frecvența cazurilor noi este în descreștere, iar vârful epidemiei a fost depășit pe 22 mai. Totodată organizația mondială a avertizat că numărul de îmbolnăviri din Germania va crește din cauza întârzierii cu care au fost semnalate cazurile.

Cercetătorii de la Universitatea din Munster au descoperit că agresivitatea ”bacteriei ucigașe” este rezultatul combinării a două tipuri de tulpini: o tulpină Ehec (E.coli enterohemoragic) şi o tulpină Eaec (E.coli enteroagregativ), deosebit de periculoasă, din cauza capacităţii sale de a se ataşa de peretele intestinal.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`