Sorin Roşca Stănescu, acuzații de spălare de bani la adresa lui Traian Băsescu. Președinția: Minciunile senatorului, expresie a mizeriei morale în care se zbate

Sorin Roşca Stănescu, acuzații de spălare de bani la adresa lui Traian Băsescu. Președinția: Minciunile senatorului, expresie a mizeriei morale în care se zbate

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a lansat acuzații grave la adresa preşedintelui Traian Băsescu. Liberalul pretinde că, în campania din 2004, şeful statului ar fi spălat peste 7 milioane de euro, împreună cu Theodor Stolojan.

Acuzaţiile vin la scurt timp după ce premierul Victor Ponta îl ameninţa pe preşedinte că nu va pleca acasă de la Cotroceni, după încheierea mandatului. Iar Adrian Năstase spunea pe 4 noiembrie, chiar de ziua lui Băsescu, că nu îi urează nimic, pentru că este convins că va primi ceea ce merită

„Niciodată nu este prea târziu ca Traian Băsescu şi Theodor Stolojan şi, dacă este cazul, şi alte persoane vinovate să răspundă pentru încălcări grave ale legislaţiei penale. Reamintesc faptul că într-un dosar extrem de dubios, intitulat >, Adrian Năstase, împreună cu alte persoane, a fost condamnat la închisoare în baza unor probe indirecte şi într-un dosar în care, dacă sumele vehiculate ar fi reale, ele sunt infinit mai mici decât acei 7 milioane USD, manipulaţi în numele Alianţei D.A”, aşa au sunat acuzaţiile făcute de senatorul liberal Sorin Roşca Stănescu la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

În replică, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, Bogdan Oprea, a declarat că minciunile pe care Sorin Roşca Stănescu continuă să le propage în spaţiul public sunt „o expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate”

„Domnul Sorin Roşca-Stănescu îşi continuă dezinformarea publică într-un stil care i-a adus un renume deloc de invidiat pe vremea când lucra ca director de ziar. Minciunile pe care continuă să le propage în spaţiul public, în emisiuni de televiziune şi de la tribuna Senatului României, sunt o expresie concludentă a mizeriei morale în care se zbate domnul senator Sorin Roşca-Stănescu”, a declarat Oprea pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, președintele i-a intentat deja proces senatorului liberal, dosar care se află pe rolul Judecătoriei Sectorului 2 din Bucureşti.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric toate aceste acuzaţii şi le etichetează ca fiind mincinoase şi specifice unui om cu moralitatea domnului Sorin Roşca-Stănescu. Un individ ca Sorin Roşca-Stănescu strecurat în clasa politică românească nu are cum să facă nici mai bun, nici mai credibil Parlamentul României”, mai arată Bogdan Oprea.

Vorbele senatorului liberal vin la două zile după ce fostul premier Adrian Năstase îi imputa lui Traian Băsescu dosarul Zambaccian.

„4 noiembrie 2005, o zi specială. Nu mai e Morar să deschidă un nou dosar. Deci iată că Dosarul Zambaccian reprezintă una dintre ofrandele care au fost oferite la un moment dat. În 2005 asta s-a întâmplat, cadoul pe care i l-a oferit Morar a fost autosesizarea sa cu acest dosar”, a declarat Adrian Năstase.

Şi premierul Victor Ponta a lansat ameninţări la adresa şefului statului.

„Domnia sa ştie că pleacă și probabil nu pleacă chiar acasă, o mai pleca și el la vreun tribunal pe undeva”, a declarat primul ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie