Victor Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală (VIDEO)

Victor Ponta acuză CCR că sprijină evaziunea fiscală (VIDEO)

Premierul Victor Ponta a acuzat, miercuri, Curtea Constituțională (CCR) că ar sprijini evaziunea fiscală, relatează B1 TV.

Acuzațiile lui Ponta vin la puțin timp după ce CCR a declarat că Ordonanța de Urgență privind noul cod al insolvenței este neconstituțională.

Potrivit primului ministru, această instituție nu lasă Guvernul să combată evaziunea fiscală, afirmând despre actuala lege a insolvenţei că încurajează companiile să nu plătească taxe.

Când văd companii serioase cum este Coca-Cola că plătesc taxe cu care compensăm faptul că alte firme nu plătesc taxe şi se ocupă cu evaziunea fiscală, evaziune care văd că acum e sprijinită şi de Curtea Constituţională, care nu ne lasă să combatem evaziunea fiscală, cu atât mai mult apreciez companiile serioase care plătesc taxe„, a spus Ponta.

Ponta a adăugat că actuala lege a insolveneţei este „o lege proastă” şi a spus că este hotărât să o schimbe pentru a sprijini companiile „serioase” să investească, să plătească şi să fie „actorii corecţi” în economia românească.

Legea pe care am adoptat-o combătea evaziunea fiscală la nivel național a acelor firme din toate domeniile, nu vorbesc de un anumit domeniu, care pentru a nu plăti taxe și impozite intrau în mod voit în insolvență”, a afirmat el.

Decizia de ieri a CCR este un sprijin pentru evazioniștii fiscali și este o lovitură importantă, nu doar pentru Guvernul actual, pentru toate guvernele de acum încolo care vor încerca să aibă venituri mai mari la buget și vor încerca să prezinte companiile corecte care își plătesc taxele, faptul că nu sunt dezavantajate”, a precizat primul-ministru.

Ponta: Decizia CCR, sprijin pentru evazioniștii fiscali

Urmăriți B1TV.ro și pe
`