Legea privind Roșia Montană încaieră PSD și PNL în cadrul Comisiei speciale

Legea privind Roșia Montană încaieră PSD și PNL în cadrul Comisiei speciale

Senatorul PNL Dian Popescu, membru al Comisiei speciale privind Roșia Montană, și-a exprimat nemulțumirile privind noua lege dată privind exploatările miniere, arătând cum încă o dată PNL rămâne înafara unei noi majorități pe care și-o creează PSD.

Liberalii din cadrul Comisiei pentru Roșia Montană au fost, încă o dată, în opoziție față de social democrați, nefiind mulțumiți de schimbarea totală adusă proiectului care privea inițial exploatările de la Roșia Montană.

”În comisie, inițial, s-a pus la vot dacă respingem legea ca atare sau nu. PSD și PPDD au votat împotrivă, să nu respingem legea, trecem pe amendamente. În acel moment ne-am trezit în față cu o nouă lege. Am votat împotrivă și am explicat de ce. Prima dată, PNL a votat împotrivă, PSD a votat pentru, după aceea, a trecut, fiind majoritari, la amendamente. Atunci, în fața noastră a apărut pe masă altă lege. PSD-ul a adus altă lege cu alt titlu care nu are legătură cu Roșia Montană deși noi suntem Comisia Roșia Montană”, declară senatorul liberal Dian Popescu. 

Acesta a explicat, în exclusivitate pentru B1 TV, cum liberalii s-au opus acestei noi forme a legii.

Când am vrut să intrăm pe amendamente, s-a venit cu altă lege. Și vedeți bine că este o altă lege, nu se mai referă la Roșia Montană, nu se mai referă la RMGC, ci este o altă lege cu alte articole. Nu înțeleg de ce avem nevoie de această lege. Nu știu ce modifică această lege, aici nu am fost de acord și m-am opus în Comisie, am spus că am votat împotriva acestor amendamente care modifică legea minelor. Care? Aceasta existentă? Această lege pe care o avem la vot în Parlament? Am vorbit și despre necesitatea unei legi predictibile, astfel încât învestitorii să vină toți pe aceeași egalitate legislativă. Că nu putem supune România unei presiuni politice extraordinari de mari, dând o lege pentru o companie. Lăsăm în România într-un vid și toate țările vor vrea să facă aceleași lucru”, a mai spus liberalul. 

Preşedintele Comisiei pentru Roşia Montană, Darius Vâlcov, a declarat că a fost modificat inclusiv titlul şi că proiectul nu se mai referă la Roşia Montană, ci la exploatări auro-argintifere în general. Vâlcov a mai spus că Acordul dintre Guvern şi RMGC a fost scos din proiectul de lege trimis de Guvern. (Detalii AICI)

Rosia Montana, subiect de incaierare intre PSD si PNL

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`