Senatorul PNL Mihaela Popa cere premierului Ponta să demită prefectul județului Vaslui din funcție

Senatorul PNL Mihaela Popa cere premierului Ponta să demită prefectul județului Vaslui din funcție

Senatoarea PNL Mihaela Popa cere demisia prefectului județului Vaslui, Radu Benga, pe fondu tensiunilor din localitatea Pungești, acolo unde localnicii protestează față de exploatarea gazelor de șist.

„Cer premierului Victor Ponta să-l demită pe actualul prefect de Vaslui și să-l înlocuiască cu un om capabil. Nici nu știu cum a ajuns Radu Renga prefect în acest județ, pentru că dumnealui este din Râmnicu Vâlcea. Nu cred că el cunoaște județul și problemele județului. După incidentele de la Pungești nu merită onoarea de înalt funcționar public al României. Ca prefect, dumnealui trebuia să ajungă între oameni, să discute cu ei și nu să provoace violență și derută în rândul oamenilor”, susține Popa.

Forțe de ordine au fost detașate, miercuri, în Pungești, pentru a ține sub control cei peste 500 de cetățeni care au protestat față de intenția Chevron de a amplasa prima sondă de explorare de gaze de șist din zonă.

Liberalul Benga a ajuns spre seară la Pungești, alături de șeful Jandarmeriei Române, evitând însă să stea de vorbă cu protestatarii.

”Modul cum a gestionat acest prefect tot ce s-a întâmplat la Pungești, toată zarva, toată neîncrederea oamenilor i se datorează prefectului. Dumnealui nu avea dreptul să trimită jandarmii înainte ca dumnealui să ajungă acolo”, a completat senatoarea într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Un senator PNL cere demisia prefectului de Vaslui

Urmăriți B1TV.ro și pe
`