MAE, despre românul condamnat la moarte în Malaysia: Urmează două căi de atac (VIDEO)

MAE, despre românul condamnat la moarte în Malaysia: Urmează două căi de atac (VIDEO)
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că hotărârea de condamnare a tânărului care a fost condamnat la moarte în malaysia pentru trafic de droguri nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusa...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că hotărârea de condamnare a tânărului care a fost condamnat la moarte în malaysia pentru trafic de droguri nu este una definitivă, sentinţa urmând a fi supusa cailor de atac prevazute de legislația locala.

Bărbatul, de profesie şofer, ar fi făcut trafic cu aproape un kilogram şi jumătate de metamfetamină. Pe 26 iunie, anul trecut, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, autorităţile au descoperit cantitatea de droguri.

Potrivit publicaţiei online New Straits Times, românul a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia, judecătorul cazului motivând în decizie că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile.

Potrivit informaţiilor MAE, ambasada Ambasada României la Kuala Lumpur cunoaşte bine situaţia si este implicată în acordarea de asistenţă consulară încă de la apariţia acestui caz. Mai mult, prin intermediul MAE, cetăţeanul român beneficiază de serviciile unui avocat, cât şi de legătura cu familia sa. Pe parcursul tuturor termenelor procesuale, reprezentantul Ambasadei a fost prezent în sala de judecată, iar cetăţeanul român a fost vizitat periodic de către reprezentantul Ambasadei.

Hotărârea de condamnare la moarte nu este una definitivă. În acest caz urmează alte două căi de atac.

Român condamnat la moarte în Malaysia

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`