Antrenorul francez Bruno Metsu a pierdut lupta cu cancerul: A murit la vârsta de 59 ani

Antrenorul francez Bruno Metsu a pierdut lupta cu cancerul: A murit la vârsta de 59 ani
Foto: reuters.com

Antrenorul francez Bruno Metsu, fost selecționer al Senegalului, a murit, în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 59 ani, relatează AFP.

”A decedat în această noapte, la ora 03:00. Sunt devastat. Bruno avea totul pentru a fi fericit: o carieră profesională de excepție, bani, totul petnru a fi fericit împreună cu soția sa și cu copiii lui, apoi cancerul a câștigat. Este de necrezut”, a declarat directorul executiv al clubului de baschet BCM Gravelines-Dunkerque, Herve Beddeleem.

Metsu a dezvăluit, în luna iulie, că a aflat într-un mod brutal că suferă de cancer după ce s-a simțit rău la un meci.

”Am fost să fac niște analize de sânge și medicii m-au anunțat fără ocolișuri «Suferiți de cancer în fază terminală. Aveți cancer la colon, la ficat și la plămâni ». Mi-au dat trei luni. Șocul a fost enorm”, a declarat la momentul respectiv antrenorul.

Bruno Metsu a condus naționala Senegalului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2002, învingând reprezentativa Franței, campionă mondială en titre, în meciul de deschidere.

După ce a pregătit Senegalul, Metsu, fost mijlocaș, a antrenat echipe naționale și de club din Zona Golfului. El a câștigat Cupa Națiunilor Golfului cu Emiratele Arabe Unite, în 2007, și și-a încheiat cariera de antrenor în Qatar.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`