Marea Britanie: Un bărbat a murit după ce a consumat prea multe bomboane energizante

Marea Britanie: Un bărbat a murit după ce a consumat prea multe bomboane energizante
Un bărbat din marea Britanie a decedat din cauza unei supradoze de cofeină după ce a consumat prea multe bomboboane energizante, relatează Daily Mail. John Jackson, în vârstă de 40 ani, a fost găsit fără...

Un bărbat din marea Britanie a decedat din cauza unei supradoze de cofeină după ce a consumat prea multe bomboboane energizante, relatează Daily Mail.

John Jackson, în vârstă de 40 ani, a fost găsit fără viață în casă, de către familia sa.

Se pare că bărbatul a consumat mai multe dropsuri energizante din gama Hero Instant Energy Mints. O singură bomboană are cantitatea de cofeină existentă într-o cutie de energizant, iar un pachet conține 12 bomboane.

Poate fi o situație periculoasă. Nivelul de cofeină este uriaș. Cred că victima nu știa la ce se expune când l-a consumat”, a declarat medicul legist.

Producătorii acestui tip de bomboane au precizat că au luat o serie de măsuri pentru a-i informa pe consumatori de nivelul crescut de cofeină.

Potrivit raportului medicului legist, în momentul în care a murit, Jackson avea 155 mg de cafeină la litrul de sânge, doctorul Dragana Cvijan susținând că și 10 mg este considerată o supradoză.

Deși anchetatorii nu au stabilit cu exactitate câte bomboane a consumat bărbatul, producătorii acestora susțin că, pentru nivelul de cofeină înregistrat în sânge, trebuia să fi fost peste 300.

Pe de altă parte, fiicele bărbatului au afirmat că tatăl lor nu obișnuia să bea cafea sau ceai.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`