Cătălin Predoiu se înscrie în cursa internă a PDL pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale

Cătălin Predoiu se înscrie în cursa internă a PDL pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale
Foto: evz.ro

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu a anunțat, joi seară, că se înscrie în cursa internă a PDL pentru nominalizarea la alegerile prezidențiale din 2014, relatează Mediafax.

Mâine (n.r. vineri) mă voi înscrie în cursa internă din PDL pentru selectarea candidatului la prezidenţiale. E o cursă care începe imediat ce candidaturile vor fi validate și va dura până în jur de 15 decembrie. E o cursă care va desemna acel candidat care poate să înfrângă un contracandidat al stângii. PDL face un efort fără precedent, este primul partid care nu stabilește candidatul la masa verde, într-un birou. E primul partid care dă dovadă de curaj„, a spus Cătălin Predoiu.

El a precizat că va face anunțul oficial vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Voi depune la partid o declarație că mă înscriu în cursa internă, împreună cu schița unui proiect de țară„, a precizat Cătălin Predoiu.

Nu e vorba de a etala o serie de programe, România e plină de ele. Ce-i lipsește României e un nou patos, o ambiție, o poftă de succes. Nu mai putem sta în acest platou în care ne-am înfundat„, a mai spus el.

Predoiu a afirmat că încă nu l-a anunțat pe președintele PDL, Vasile Blaga despre intenția sa.

Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din puținele gesturi care se așază în rând cu alte decizii capitale„, a adăugat Cătălin Predoiu.

Ca toate marile decizii, le iei până la urmă singur, nu am putut ignora mesajele din ultimele luni. Nu am vrut să iau această decizie până nu am fost la firul ierbii„, a explicat el.

Cred că pot să ofer soluții pentru România, sunt săturat să văd cum această țară e târâtă de o guvernare incompetentă înapoi, am învățat foarte mult, am încredere că pot să reușesc pentru partid, dar și pentru români. Vreau în România o ofensivă a echilibrului„, a detaliat Cătălin Predoiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)