Daniel Cioabă vrea să-l acționeze în judecată pe Patriarhul Daniel din cauza unui pamflet (VIDEO)

Daniel Cioabă vrea să-l acționeze în judecată pe Patriarhul Daniel din cauza unui pamflet (VIDEO)

Daniel Cioabă vrea să-l dea în judecată pe Patriarhul Daniel pentru calomnie. Regele ţiganilor a luat în serios un pamflet apărut într-un cotidian umoristic, preluat ulterior de mai multe site-uri de ştiri, în care patriarhul afirma că aurul romilor este doar tinichea.

Cioabă nu poate concepe că este vorba despre o glumă şi spune că va merge în instanţă dacă patriarhul nu îşi cere scuze.

Mai multe site-uri din România au preluat un articol de pe un cunoscut site de umor, unde scria că postul CNN l-a confundat pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe României, Daniel Ciobotea, cu regele romilor, Daniel Cioabă.

Tot în pamflet se precizeză că jurnaliştii britanici ar fi fost induşi în eroare din cauza veşmântului arhieresc al Patriarhului, cu fir de aur şi pietre scumpe. Totul a fost însă luat extrem de serios de Daniel Cioabă, care e hotărât acum să meargă în instanţă.

„Avem aici pe mai multe site-uri o ştire care face o afirmaţie că cei de la CNN au făcut o greşeală şi l-au prezentat ca rege pe patriarhul Daniel”, spune Cioabă.

Regele romilor nu pare să fi făcut însă diferenţa nici măcar când vine vorba despre declaraţiile inventate ale Patriarhului. În pamfletul de la care a pornit tot scandalul, Daniel este citat, binenţeles, în glumă, atunci când spune că „dacă jurnaliştii CNN nu pot distinge între tinicheaua aurită pe care o poartă regele romilor şi aurul curat cu care am eu atâta grijă să mă îmbrac întru cinstirea Domnului şi venirea ploii, cine ştie ce alte gafe au mai făcut de-a lungul vremii”.

Gluma ziariştilor nu a fost însă gustată de Daniel Cioabă.

„Eu personal n-am văzut ştirea asta, dar m-au sunat cel puţin 100 de persoane în câteva ore pentru afirmaţiile care s-au făcut la coroana casei regale Cioabă. Comunitatea romă e ortodoxă şi de-asta ştirea asta trage foarte greu. Chiar patriarhul să facă astfel de afirmaţii, care noi suntem enoriaşi ai lui. Credem că aceste afirmaţii ale patriahului defăimează coroana. Ar jigni întreaga comunitate de romi şi dorim să-l dăm în judecată pemntru calomnie”, completează regele romilor.

Pentru presupusele afirmaţii defăimătoare ale patriarhului, Daniel Cioabă aşteaptă scuze publice, pentru ca etnia romă să rămână cu „onoarea nepătată”. În caz contrar, va cere daune de 1 leu şi aceleaşi scuze în instanţă.

Daniel Cioabă vrea să îl dea în judecată pe Patriarhul Daniel

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`