Gheorghe Mărmureanu: Un cutremur de 6,5 magnitudine în Vrancea nu reprezintă un pericol (VIDEO)

Gheorghe Mărmureanu: Un cutremur de 6,5 magnitudine în Vrancea nu reprezintă un pericol (VIDEO)

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului, a declarat, joi, că nu există pericolul producerii unui cutremur devastator în România în acest an, după cum se vehiculase inițial.

În legătură cu ipotezele făcute de nu știu cine din Statele Unite că ar fi posibil un cutremur de 6,5 pe scara Richter în România anul acesta, într-adevăr un 6,5 pentru America este greu de înghițit pentru că ei au cutremure de suprafață și un cutremur de 6 este deja important. Dar Vrancea la un 6,5 dansează, nu este nicio problemă”, a declarat Mărmureanu.

Deci încă odată să spun, eu am spus de multe ori că e o poezie. Nu se pune problema pentru că eu am spus tot timpul și am demonstrat că Vrancea este periculoasă atunci când magnitudinea pe scara Richter este peste 7, 7,1 nu chiar 7. Dacă e 7 poate să fie 6,9 sau 7 și ceva. Pentru că avem și exemple din 1986, cutremur la 131 km și a fost exact 7. Deci nu se pune problema”, a explicat el.

Zilele trecute a fost un cutremur de 5,5. Ăsta nu poate fi un factor declanșator pentru un cutremur puternic. Toate cutremurele puternice, 1940, 1977, au avut factori declanșatori, cutremure de peste 6,5 – 6,7”, a arătat directorul onorific al INFP.

Mărmureanu: Un cutremur de 6,5 magnitudine nu reprezintă un pericol

Embed:

Urmăriți B1TV.ro și pe
`