Protest nud la o universitate din Ungaria: Mai multe studente au mers goale la cursuri, nemulțumite de noul cod vestimentar

Protest nud la o universitate din Ungaria: Mai multe studente au mers goale la cursuri, nemulțumite de noul cod vestimentar
Foto: independent.co.uk

Mai multe studente de la o universitate din Ungaria au mers la cursuri îmbrăcate doar în bikini pentru a protesta față de noile reguli vestimentare, care interzic fuste mini, șlapi și rochii foarte scurte.

Aproximativ 10 studente și un profesor de la Universitatea din Kaposvar, din sud-vestul Ungariei, au participat la cursurile de joi îmbrăcați doar în pantaloni, sau, în unele cazuri, nimic mai mult decât manuale plasate strategic, în semn de protest la noile norme draconice, relatează The Independent.

Protestul gol vine ca răspuns la o scrisoare scrisă de rectorul universității către studenți, cărora le impune un cod vestimentar conservator, adică costume negre și pantofi pentru bărbați, și jachete, bluze și pantaloni sau fuste lungi pentru femei.

„De la 1 octombrie nu se acceptă fuste mini, flip-flops, machiajul strident, accesorii neadecvate de modă, sau unghiile neîngrijite și părul nearanjat”, se arată în scrisoarea rectorului.

Îmbrăcămintea subțire este aparent încă permisă în zilele calde de vară – în Ungaria, temperaturile pot ajunge de multe ori la 30 de grade sau mai mult – lucru care a inspirat protestul studenților.

Băieții și fetele plănuiesc acum un nou protest pentru luni, când vor merge la cursuri cu șlapi și prosoape de plajă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`