Emil Boc răspunde autorităților din Ungaria: Reorganizarea administrativă e o problemă exclusivă a statului român

Emil Boc răspunde autorităților din Ungaria: Reorganizarea administrativă e o problemă exclusivă a statului român

Invitat la emisiunea Evenimentul Zilei, de joi, Primul Ministru, Emil Boc, a comentat reacțiile vicepremierului Ungariei Szolt Semjen, privind reorganizarea teritorială a României. „Problema reorganizării administrativ-teritoriale a României, este o problema statului român în exclusivitate”, a declarat premierul.

„Acest gen de declarație a deteriminat și poziția ministrului de externe de a invita ambasadorul Ungariei la o discuție, la Ministerul de Externe, pentru a stabili coordonatele unui dialog coerent și instituțional între România și Ungaria”,a precizat Emil Boc.

Szolt Semjen a declarat, joi, că reorganizarea teritorială a României “este o problemă de viață și de moarte pentru etnici maghiari” care îi aduce aminte de perioada regimului Ceaușescu, când regiunea autonomă Mureş a fost desfiinţată.”Realitatea” Ţinutului Secuiesc trebuie respectată.

„Este o problemă de viaţă şi de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorică a Ţinutului Secuiesc şi judeţele populate de etnici maghiari să rămână unite. România şi-a asumat angajamente internaţionale să nu schimbe forţat harta etnică”, a pretins Semjen.

Emil Boc: MAE l-a chemat pe amabasadorul Ungariei pentru explicații

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_7723').select();" id="embed_text_7723" />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`