Deputatul UDMR Attila Korodi: Ținutul Secuiesc doar se bagă în seamă

Deputatul UDMR Attila Korodi: Ținutul Secuiesc doar se bagă în seamă

Deputatul UDMR Attila Korodi a declarat, miercuri, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, că atunci când revolta este dorită nu este nevoie de comunicate, cel eliberat de Ținutul Secuiesc fiind unul „de băgare în seamă”.

Sever Voinescu, vicepreședinte PDL, a spus că există negocieri în interiorul coaliției guvernamentale privind reorganizarea teritorială a României. „Nu știu cine e Consiliul Național Secuiesc, eu știu cine este UDMR și cu ei discutăm”, a menționat Voinescu.

Deputat UDMR: Ținutul Secuiesc se bagă în seamă

Embed: " />

Adrian Cioroianu a declarat că lipsa de comunicare dintre partidele care conduc partidele este principala problemă. Conform acestuia, polemica dintre PDL și UDMR privind Ținutul Secuiesc nu este benefică.

„Doresc o regionalizarea benefică, pentru că am avut deja patru modificări motivate politic”, a explicat Cioroianu.

Korodi a precizat că UDMR a depus un proiect de lege privind organizarea teritorială a României în 16 județe.

Voinescu este de părere că numele acestui joc trebuie să fie „dezvoltare”. Conform democrat liberalului, județele sunt prea mici pentru proiecte de anvergură și prea mici pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.

Sever Voinescu, despre reorganizare: Numele jocului este dezvoltare

Embed: " />

Consiliul Național Secuiesc consideră că proiectele PDL și UDMR semnifică asimilarea acestei etnii și ducerea la dispariția secuilor.

Președintele Consiliului Național Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat, printr-o intervenție telefonică, că proiectul Guvernul este anti-minoritar și încalcă regulile europene. „Dacă se forțează noi vom protesta, este dreptul nostru”, a precizat Balazs.

Acesta a mai spus că protestele vor fi democratice și non violente.

Președintele Consiliului Secuiesc: Protestele nu vor fi violente

Embed: " />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră