Firmele ce vor prinde maidanezii din București, desemnate de Primărie: Capturarea celor 65.000 de câini, 3 milioane euro

Firmele ce vor prinde maidanezii din București, desemnate de Primărie: Capturarea celor 65.000 de câini, 3 milioane euro
Foto: evz.ro

Primăria Capitalei prin Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a semnat la începutul acestei săptămâni contractele cu firmele care vor prinde maidanezii din București, pentru prinderea unui câine instituția urmând să plăteasca 219 lei, potrivit unui comunicat emis de municipalitate, citat de HotNews.

La licitație au participat șapte companii.

În prezent de prinderea maidanezilor se ocupă 11 mașini cu un număr total de 32 hingheri.

Pentru operarea serviciului de capturare a câinilor s-au înscris la licitație RADIUS VET, PET STUFF UNIVERS, ELEN BASIC BUSINESS, TURBO PET MOBIL, PUPPY VET, BEST MARKETING și TERRA MARIQUE.

Câștigătoare au fost ELEN BASIC BUSINESS, BEST MARKETING și TERRA MARIQUE.

Potrivit ASPA, în urma evaluărilor s-a constatat că PUPPY VET nu a respectat cerințele prevăzute în documentația privind încheierea acordului cadru.  TURBO PET MOBIL, PET STUFF UNIVERS și RADIUS VET s-au retras de la licitație.

Un inventar al Primăriei Capitalei arată faptul că în București sunt aproximativ 65.000 de câini comunitari. Dacă vor fi capturați, municipalitatea va plăti 3 milioane euro.

Am fost acuzați că nu am făcut nimic până acum, însă cetățenii trebuie să știe că nu ne-am oprit nicio zi din prinderea și ridicarea câinilor fără stapân de pe străzi. După votul acordat bugetului instituției la sfărșitul lunii aprilie, proiectele, printre care și cel privind externalizarea serviciilor de prindere a maidanezilor, s-au aflat timp de 30 de zile în dezbatere publică, așa cum prevede legea, apoi au fost supuse aprobării Consiliului General al Municipiului București. Data la care proiectele au intrat în vigoare a fost 8 iulie, pentru că, după votul dat de consilierii generali, a fost necesară completarea actelor cu amendamentele votate. Procedura de licitație a fost inițiată imediat și s-a desfășurat cu respectarea termenelor legale prevazute de OUG 34/2006 cu modificările și completările ulterioare privind atribuirea contractelor de achiziție publică„, a afirmat Răzvan Băncescu, coordonator de Proiect la ASPA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`