Şcoala primară din localitatea Horezu îşi va deschide porţile în noul an şcolar cu numai şapte elevi. Aceştia vor fi nevoiţi să participe la cursuri la comun, chiar dacă unii sunt în clasa întâi, în timp ce alţii mai au un an şi trec la învăţământul gimnazial.
„Clasa pregătitoare 1 elev, clasa I 2 elevi, clasa a doua 1 elev și clasa a treia 3 elevi. Clasa a patra vine la altă şcoală de pe teritoriul comunei. Munca se face diferenţiat. Adică orarul estre de la 8-14, adică de la 8-12 vine o clasă, iar de la 10-14 altă clasă. În acest fel se lucrează diferenţiat în perioada simultană la mai multe clase”, a declarat învățătorul Ion Popescu.
Dacă până în prezent, învăţătorii care predau la şcoala din localitatea Horezu erau nevoiţi să facă naveta de la zeci de kilometri distanţă, învăţătorul care va preda acum la clasele I-IV este chiar localnic al comunei.
„Învăţătorul cunoaşte chiar şi părinţii copiilor, îi cunoaşte bine pe copii, ştie cu ce probleme se confruntă comunitate, pentru că şcoala face parte din comunitate şi prin şcoală poate ajuta comunitate. Este adevărat că sunt numai 7 copii, însă toate autorizaţiile sunt întocmite, nu facem nimic ilegal. Şi să nu uităm că au fost şi 4 copii, iar faptul că numărul a ajuns la 7 pentru noi este un lucru îmbucurător”, a declarat directorul școlii, Cecilia Roșulescu.
Unitatea de învăţământ nu a fost închisă pentru că părinții nu au fost de acord cu această măsură.