Grecia: Proteste violente la Parlament, în timpul grevei de 24 de ore (LIVE VIDEO)

Grecia: Proteste violente la Parlament, în timpul grevei de 24 de ore (LIVE VIDEO)
Sindicatele din Grecia au intrat în grevă pentru 24 de ore, faţă de măsurile de austeritate şi a privatizărilor. O parte din oamenii chemaţi la manifestaţii în Atena, în faţa Parlamentului pentru a protesta...

Sindicatele din Grecia au intrat în grevă pentru 24 de ore, faţă de măsurile de austeritate şi a privatizărilor. O parte din oamenii chemaţi la manifestaţii în Atena, în faţa Parlamentului pentru a protesta faţă de datoriile statului şi deficitul ţării au început să devină violenţi, notează BBC.

Forţele de ordine au fost chemate pentru a aplana protestele.

Transportul maritim este puternic afectat, niciun vapor nu pleacă spre insulele greceşti din Marea Egee şi Marea Ionică. Nici transportul feroviar nu funcţionează, iar multe şcoli şi ministere sunt închise.

Transportul urban s-a oprit la începutul acestei zile, în timp ce televiziunile nu transmit niciun buletin de ştiri. Doar sindicatul controlorilor de trafic aerian şi-a suspendat apelul la grevă, pentru că Grecia este în plin sezon touristic.

Urmăreşte AICI protestele din Grecia!

Greva are loc în timp ce Uniunea Europeană şi FMI dezbat posibilitatea acordării unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia.

Apelul sincatelor la grevă este al treilea de la începutul anilor, iar manifestanţii denunţă astfel planul de austeritate şi privatizări, care trebuie votat până la sfârşitul lui iulie, pentru reducerea datoriei şi deficitului ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`