Grevă de amploare în Grecia: Comerţul şi transporturile sunt perturbate pentru 24 de ore

Grevă de amploare în Grecia: Comerţul şi transporturile sunt perturbate pentru 24 de ore

Grecia se confruntă cu o grevă de amploare. Administraţia Comerţului şi transporturile vor fi perturbate pentru 24 de ore în urma apelurilor lansate de sindicate. Oamenii au fost chemaţi la manifestaţii în Atena şi în alte mari oraşe din ţară pentru a protesta faţă de măsurile de austeritate şi a privatizărilor.

Transportul maritim va fi puternic afectat, întrucât niciun vapor nu va pleca spre insulele greceşti din Marea Egee şi Marea Ionică. Nici transportul feroviar nu va funcţiona, iar multe şcoli şi ministere vor fi închise.

De asemenea, transportul urban se va opri timp de trei ore la începutul şi la sfârşitul zilei. Mai mult, chiar şi televiziunile protestează şi nu vor transmite niciun buletin de ştiri. Doar sindicatul controlorilor de trafic aerian şi-a suspendat apelul la grevă, pentru că Grecia este în plin sezon turistic.

Greva are loc în timp ce Uniunea Europeană şi FMI dezbat posibilitatea acordării unui al doilea ajutor financiar pentru Grecia.

Apelul sincatelor la grevă este al treilea de la începutul anilor, iar manifestanţii denunţă astfel planul de austeritate şi privatizări, care trebuie votat până la sfârşitul lui iulie, pentru reducerea datoriei şi deficitului ţării.

Grevă de 24 de ore în Grecia

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`